Cart

Cos produse

Cos gol

Returnarea produdelor

Intrebari - Returnarea produdelor

Politica de returnare

Care este politica de returnare? 
Suntem încrezători că o sa fiţi satisfăcuţi de  produse si de aceea perioada de returnare este de 14 zile de la data achiziţionării. Puteţi returna produsul în această perioadă şi veţi primi banii înapoi.

 

Care este procedura de returnare? 

Pentru returnarea sau schimbarea produselor  va rugam sa  ne contactati telefonic la 0722833308 sau gasiti mai jos detalii.
Pentru returnarea contravalorii va rugăm să trimiteţi produsul la noi în ambalajul original.

 

Cat va dura până o sa primesc banii? 
Maxim 10 zile.

 

Retur produse (dreptul de retragere)

 

DREPTUL DE RETRAGERE DINTR-UN CONTRACT LA DISTANTA SAU DINTR-UN CONTRACT IN AFARA SPATIILOR COMERCIALE

 

1,,Consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta decat costurile directe legate de returnarea produselor” - O.U.G. 34/2014 actualizata. Perioada de retragere mentionata expira in termen de 14 zile de la ziua in care consumatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de consumator, intra in posesia fizica a produselor. Potrivit O.G. 21/1992 republicata cu modificari si completari ulterioare, consumatorul este orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociaţii, care acţioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale. Persoanele juridice nu beneficiaza de prevederile privind retragerea din contract in acord cu O.U.G. 34/2014 actualizata.

2. Conform art.16 din actul normativ mai sus mentionat, ,,Sunt exceptate de la dreptul de retragere in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale: e) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator". Aceste produse destinate ingrijirii si igienei personale pentru protectia sanatatii consumatorilor nu pot fi returnate daca au fost desigilate. Produsele desigilate devin nevandabile chiar daca raman functionale si din motive de protectie a sanatatii sau igiena nu pot fi revandute ca si produse resigilate. Nu este sigur sanitar sau etic sa comercializam un produs de ingrijire personala folosit. In cazul acceptarii ca si culanta comerciala a returului valoarea lor va fi diminuata corespunzator posibilitatii de reutilizare partiala in temeiul unei constatari justificate.


Inregistrările audio sau video sigilate sau programe informatice sigilate furnizate impreuna cu dispozitive electronice sau separat care au fost desigilate după livrare nu pot fi returnate. Aceste informatii sunt mentionate pe site-ul de expunere spre vanzare al produselor. Consumatorul fiind informat de categoria din care fac parte aceste produse si exceptarea prevazuta de actul normativ privind returul, prin achizitie, consimte tacit asupra exceptarii dreptului de retur.

1. Inainte de expirarea perioadei de retragere, pentru categoriile de produse care nu sunt exceptate, consumatorul informeaza profesionistul cu privire la decizia sa de retragere din contract. In acest scop, consumatorul poate alege una dintre urmatoarele variante: a) de a folosi modelul de formular de retragere prevazut in actul normativ b) de a face orice alta declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din contract pe un suport durabil c) de a completa si de a transmite in format electronic, pe site-ul profesionistului, fie modelul de formular de retragere prevazut in partea B din anexa actului normativ, fie o declaratie neechivoca de orice alt tip. In aceste cazuri, profesionistul comunica consumatorului, fara intarziere, pe un suport durabil, confirmarea de primire a formularului de retragere. Sarcina probei privind exercitarea dreptului de retragere in conformitate cu dispozitiile din prezentul articol din actul normativ revine consumatorului. SC DRA-BO S.R.L. nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de profesionist. ,,Consumatorul returneaza produsele sau le inmaneaza profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioade de 14 zile.”


SC DRA-BO SRL se ofera pentru bune relatii comerciale sa indeplineasca formalitatile legate de trimiterea curierului in cazul in care acceptati prin email curierul indicat de societatea noastra. Consumatorul este responsabil sa trimita produsul returnat la adresa vanzatorului care este indicata in documentele de achizitie si pe formularul de retragere mai jos atasat, sa se asigure si sa achite costul transportului care va fi retinut din suma totala rambursata. Returul va fi primit in decurs de cel mult 14 zile de la data la care ati comunicat vanzatorului decizia de retragere din contract, acesta fiind termenul legal acceptat.

1.,,Cu excepţia cazului în care profesionistul s-a oferit să recupereze el însuşi produsele, în cazul contractelor de vânzare, profesionistul poate amâna rambursarea până la data recepţionării produselor care au făcut obiectul vânzării.”Dupa primirea produsului se transmite catre consumator o notificare scrisa (pe e-mail) prin care confirmam receptionarea coletului, iar produsul se preda catre service pentru verificarea integritatii doar daca s-au respectat termenele legale mai sus mentionate, in caz contrar se instiinteaza clientul prin email pentru inapoierea produsului pe cheltuiala acestuia. Dupa verificarea integritatii produsului in service, se intocmeste daca este cazul de catre un specialist documentatia privind diminuarea valorii produsului (,,Consumatorul este responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor”) si se va restitui contravaloarea acestuia(daca va fi cazul diminuata corespunzator).

2. Profesionistul rambursează contravaloarea produsului folosind aceleaşi modalităţi de plată ca şi cele folosite de consumator pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care consumatorul a fost de acord cu o altă modalitate de plată şi cu condiţia de a nu cădea în sarcina consumatorului plata de comisioane în urma rambursării. În cazul tranzacțiilor online cu cardul (conform reglementărilor MasterCard și Visa) sumele trebuie returnate în cardul inițial de unde s-au primit banii.

3. Pentru detalii suplimentare privind returnarea produselor comercializate ne puteti contacta telefonic sau notifica prin email , conform adresei de corespondenta a vanzatorului inscrisa in documentele de achizitie sau afisata pe site-ul de comercializare al produsului. Pentru returul unui produs va punem la dispozitie pentru completare acest formular in vederea comunicarii pe un suport durabil.

Formular de Retragere

Catre ........................................( conform adresei de corespondenta a vanzatorului inscrisa in documentele de achizitie). Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul incheiat in afara spatiilor comerciale referitor la vanzarea urmatoarelor produse:

………………………………………………………………………………………………

Comandate la data.......................primite la data: ..............................cu factura nr..............

Numele consumatorului........................................................................................................

Adresa consumatorului: .....................................................................................................

Semnatura consumatorului................................................................................................

Data …………………………………………………………………………...............................

STIRI

Recomandam: